25 Ekim 2013 Cuma

Psikolojiye her zaman ilgim olmuştur. Az konuşur çok dinlerim.
insanlari gözlemlerim...ama insan biraz tecrübe kazanıp kendi hayatına uyarlar demi ama nerdeee.neyse bugün kategorize ettigim 3 tür anne ye deginelim.bakalim siz hangi kategoridensiniz?
Parkta bir bankta oturuyorsunuz diyelim. Çocuğunuz da parkta koşturuyor.nasıl seslenirsiniz?
1-yavrum koşma düşeceksin bak!
2-düşme dikkat et tatlım!
3-dusersun da uşağum!
Bir de hiç seslenmeyecek ebeveyn olabilir çocuğunu organik yetiştiren, o türü kategoriye dahil etmiyorum.
Karadenizli degilim ama karadeniz şivesini cok severim.
neyse gelelim bu maddelerdeki ebeveyn tiplerini anlamaya.
Birinci şıktaki ebeveyn düşeceksin dedigi için illaki o çocuk düşer bikere.hem koşma demek bir çocuğa mantıksız yani. Çocuk koşacak ki kemikleri kasları gelişsin, iyi kolesterolü yükselsin ki kalbi korunsun.kolesterol demişken de karatay ablamızın kulaklarını cınlatayım.kendisinin tereyagi fabrikasi olduğundan şüphe ediyorum ama söyledikleri çok işime geliyor valla ne diyeyim.
ikinci şıktaki ebeveyn bence en doğru olan.ilgili bilinçli ve huzurlu.muhtemelen .ya çok sevdiği bir meslegi var ya da çok sevdiği eşinin çalıştığı iş hepsine yeterli para ve huzur veriyor.
Üçüncü şıktaki ebeveyn şivesi karadeniz olsun olmasın olasılıklı ilgili ebeveyn tipidir ama doğaldır. içgüdüsel olarak yavrusunu bildiği doğrular- ki çoğu gerçekten bilimsel doğrulardır-ile büyütür.
kategoriye  dahil etmediğim tip ebeveyn  ise en tehlikeli tiptir.yavrusunu hergün yıkar, toza toprağa elletmez, üstü batacak diye hiç bir aktiviteye de izin vermez.alman tipi kurallarla asker mi yavru mu yetiştiriyor anlamam ya.bu tip ebeveyn her yerde problemdir.mesela marketten peynir mi alacak rafın en arkasından alır,.aldıklarını kasada aheste aheste paketler, kesinlikle kredi kartı kullanır ama o kartı çantasından çıkarana kadar da bir ömür geçer. Aman diyim bu tipin markette arkasinda beklemeyin hemen başka kasaya geçin.
doğal olun, insan sevin, hayvan sevin, ağaç sevin yeter....
sevgilerimle. ..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder